Oväder

Idag e de lördag =) ja å miika råkade typ sova till kvart över tolv ^^ oops!
sen käkade vi lite frukost å nördade vi datorerna innan vi drog ner te stan ..

De va världens skitväder ute :S blåste å regna som sjutton så de va inte så himla skoj att gå på stan. Vi gick typ bara till adecco å lämnade in mina timlistor i deras brevlåda å sen skulle vi gå å köpa hårfärg men
de stället va stängt så vi råkade snubbla in på en pub (till miikas stora förtjusning) ;D..
De va ett trevligt ställe =) vi kollade på en fotbollsmatch, drack varsin öl å käkade lite nachos ..

Nu e vi hemma igen =).. blir nog en soft kväll idag igen.. kolla på band of brothers å pimpla lite vin ¨å öl ^^ 

Ha en go lördag kväll!!

pusspuss <3
 

Mysfredag =)

Äntligen helg :D
Idag har vi jobbat som vanligt =) Miika jobbade över lite, till hans stora förtjusning ;P..

Efter jobbet sprang ja på stan å köpte dagsfärska räkor =) jummy!! sen virrade ja runt å letade efter vinmonopolet vilket tog en stund för ja hade glömt av vart jag hade sett de men tillslut hittade ja iaf rätt =)
Så ikväll blir de mys tillsammans me baby framför idol me vittvin å räkor å baguetter .. och lite godis såkart ;P
De låter väl inte helt fel? =)

I morgon blir de nog att gå på stan å utforska stans shoppingutbud lite mera =)

Har förresten fixat photoshop till min dator nu så nu vet ni va ja ska nörda mig me resten av helgen :P

Ha en toppen helg!!

Pusspuss

Väntan...

Nu sitter jag här i soffan å dricker kaffe =) klockan e typ 07:50 å Miika har redan åkt till jobbet.. jag sitter här ensam å väntar på att Adecco ska ringa å säga att det finns jobb till mig idag .. segt å inte veta om de finns ngt jobb eller inte :S .. men detta e faktiskt första gången som jag inte vet i förväg om jag ska jobba eller ej...

Har haft jobb hela veckan fast dock inte heltid..  i morgon har jag oxå jobb å på måndag .. men mer än så vet ja inte just nu.. de e juh bara att hoppas på de bästa =) tycker iaf att ja e lite duktig som har gått upp tidigt ändå :P


Igår gick ja å kollade i affärer efter jobbet .. det finns väldigt många trevliga sådana här i Bergen =) .. Men jag lyckades att hålla mig från att shoppa alltför mkt ^^ köpte strumpor (Miika klagar på att de e hål i mina så de behövde ja faktiskt :P ) å lite underkläder å så en stickad tröja .. de va allt =) .. men nu ska ja försöka att inte köpa så mkt mera.. Fast har juh lite födelsedagar inom en snar framtid så måste juh såklart köpa lite presenter =) men de räknas inte :P..

Jo ja va juh förresten på Nordea i måndags efter jobbet å fixade bankkonto :D .. de dumma e att dom va tvugna att skicka kortet, koden å bankdosan till folkbokföringsadressen så de e tur att ja har en så snäll mamma som förhoppningsvis e gullig å skickar dom vidare till mig =)


Gud va tiden går fort förresten.. tänk, idag e de fyra veckor sen vi flyttade in.. De känns inte alls som att vi har bott här en månad snart =) tiden bara springer iväg.. Nu e de juh snart dags att betala andra hyran å att köpa nytt måndaskort till bussen .. ojoj de e inte långt kvar till Jul nu heller.. Det blev jag förresten väldigt påmind om igår för dom säljaer juh julpynt i typ alla affärer .. 

Jaja nu ska ja kolla på Two and a half men ^^

Hoppas att alla får en toppen bra dag!!

Å håll tummarna för att ja får jobb!! (annars har ja planerat att storstäda lägenheten)

Pusspuss


Jobb, jobb, jobb!!

Idag har vi jobbat =) som vanligt :P jag (Malin) fick fakitskt lite sovmorgon idag =) de va gött!
Annars vi inte  gjort så mkt mera än att slappa vid tvn å datorn å så .. jag kollade klart på filmen UP som vi började kolla på igår kväll.. den va helt okej faktiskt =) lite så seg kanske..

Igår jobbade vi oxå å sen efter jobbet så va vi å storhandlade =) de e faktiskt ganska trevligt å handla tycker ja ^^ skoj att gå å filura lite å kolla va som blir billigast å sådär.. fast de lär vi kanske tröttna på sen ..
Efter att vi handlat så gjorde vi Miikas tacopaj .. De blev riktigt underbart gott faktiskt!!

Sen tittade vi på filmen "the orphen" fast ja vågade inte kolla klart :P haha den va lite läskig faktiskt.. kanske inte så överdrivet läskig men ändå .. tycker inte om att kolla på hemska filmer längre.. börjar nog bli lite gammal ^^ innan kolllade man juh ofta på skräckfilmer.. vågar juh inte va ensam hemma eller gå ut å gå själv när de e mörkt om ja kollar på sånt :P hehe ..

aja senare innan vi skulle sova kollade vi på den tecknade filmen UP ^^ de va en lite mer Malin vänlig film ..

Nu gick min älskling för att tippa på ngn fotbollsmatch =) hoppas han vinner

Sen ska vi käka upp resten av tacopajen å börja kolla på serien "californiacation"

Förresten två saker som norrmän e sjukt bra på men svenskar inte e fullt lika bra på e att:

      ¤  Stanna vid övergånsställen när det kommer en gående (även om dom lätt skulle hinna köra)
      ¤  Följa högerregeln 


Fundera på de ni ;) 

Nu kom Miika tillbaka så nu ska vi kolla på serien =) 

pusspuss <3

     


Helgen 2

Här e lite pics ^^

Miika sötnosen =)

skååål

bästa =)


Helgen!

Tjoho!!!

Tänkte berätta lite va vi har haft för oss i helgen =)
I fredags kväll va de lugnt då laga vi god mat å kollade på Idol å båda två lyckades med den fina konsten att däcka i soffan innan vi hann se resultatet av utröstningen ^^ haha

Igår vaknade Miika tidigt pigg som en nötkärna och kände sig lite sugen på att jobba :P (ja vet de måste va ngt fel på honom ;) ) så han bestämde sig för att söka lite helgjobb =) så nu får ni alla hålla tummarna för att han får jobb! lite mer pengar i plånkan e juh aldrig fel!

Sen Miika bestämde sig Miika för att väcka den lilla snarkande sömntutan i rummet brevid.. sen efter vi käkat frukost å gjort i ordning oss osv hoppade vi på bussen ner till stan å bytte sedan till buss 80 mot Åsane storsenter =) Där tillbringade vi sedan nåra timmar me att kolla å affärer å shoppa lite .. skoj skoj =) blev faktiskt varsin liten kebabrulle till lunch oxå =/ men de va ingen hit! smakade inte alls som i Sverige.. de va någon konstig sås å så va de bara kinakål sallad å inga andra grönsaker..
men men nu vet vi de, Norge har ingen god kebab (ja här drar vi alla över en kant ^^) ..

När vi efter en lång dag av shopping kom hem tyckte vi att de va god tid att knäcka nåra kalla =) vilket inte va helt fel .. vi lyssnade på musik, käkade godis, drack öl å spelade lite buzz .. glömde juh kortleken hemma =(..

Vid kvart i elva tyckte vi att de va dags att dra ner till stan.. eftersom att vi inte riktigt visste vart vi skulle så gick vi en sväng å försökte spana in ngt bra ställe ... de första vi testade kom vi ganska snabbt ut från.. vi kände att de inte va riktigt vår åldersgrupp där ^^ typ mer 30+  .. nästa ställe kom inte Malin in på för de va 24års åldersgräns men vakterna va iaf väldigt hjälpsamma å guidade oss till ett nästan nyöppnat populärt ställe som heter Sjoko.. Det tog en liten stund innan vi hittade dit, men skam den som ger sig! :P

Väl inne på Sjoko köpte vi varsin öl å satt å tjötade lite (skrek till varandra för musiken va rätt hög) ^^ de va inte så mkt folk där precis när vi kom men efter typ en halvtimme va de nästan knök fullt! Miika gick ut för att ta ett bloss å Malin satt kvar å "vaktade ölen"... Det tog en jäkla tid innan Miika kom in igen så killarna som satt brevid trodde att Malin blivit dissad (Malin började nästan tro detsamma ett tag men det visade sig att vakten inte ville släppa in Miika igen).. Men tillslut kom Miika tillbaka  å vi bestämde oss för att slå klackarna i taket ^^ de va bra musik å skoj som sjutton men lite väl trångt på dansgolvet.. ..

Haha oj nu glömde ja förresten att berätta en klantig sak som Miika lyckades med ^^ De va nämligen så att han gick till baren å beställde två shottar.. de kostade 78 kr tillsammans (billigt btw) men när miika skulle trycka in beloppet (man va tvungen att göra de sjäv) i kortläsaren så tryckte han 200 kr för han trodde att han skulle få 122 kr tillbaka :P men det visade sig att han lämnade 122 kr i dricks!! haha de blev visst inte så billigt iaf ..

Efter en skoj kväll/natt bestämde vi oss för att dra typ klockan tjugo i 2 för att hinna med bussen som skulle gå klockan 2 .. Men det visade sig att bussjävlen inte dök upp!!! suck! vi väntade hur länge som helst men det kom ingen buss .. sen när klockan blev 3 kom bussen.. då va inte humöret på topp kan ja säga ^^ men vi kom iaf hem tillslut!

När vi kom hem blev allt lite förvirrat ett tag .. Miika kollade på klockan på datorn å då va den 02.35 .. han tyckte de va konstigt å kollade på mobilen å även den  visade 02.35 :S konstigt tänkte han å frågade mig va min klocka va 03.35 sa jag.. han sa meeeen ååååå då har juh din klocka gått fel hela tiden då va de juh därför bussen inte kom!! haha knasigt .. sen kollade ja på min mobil å även den visade 03.35 å vi kollade på text tv å den visade oxå 03.35 .. men då kom miika på att de måste va så att de de bytte till vintertid nu i natt.. ^^
jaja så kan de gå..

Idag ska vi nog inte göra så mkt =) typ tvätta lite , städa å slappa..


Ha de bäst!

Pusspuss


Servitörkurs !

Ännu en jobbdag har passerat :P jag har jobbat i kantinen på studentsentret i stan å miika på sitt vanliga jobb =)..

 Jag jobbade sju till halv tre å sen fick ja reda på att ja skulle på kurs kl tre till fem på adecco så ja har haft ganska fullt upp idag =) de va en liten snabbkurs på de grundläggande sakerna som man ska kunna som servitör ... ska nämligen börja jobba lite helger å kvällar som servitör ^^ måste juh tjäna lite mer money :P

Annars händer de väl inte så mkt mer för våran del idag =) Miika gick precis ner till spelbutiken för att tippa på nåra matcher .. hehe får väl se om han lyckas vinna nått lr ej ..

I morgon ska ja jobba på samma ställe igen men börjar klockan nio så ja har lite sovmorgon :D gött!

Här e vår underbart goda snickerskaka som vi bakade för att ta med till Norge men som vi glömde hemma =( Så familjen Kuurne: smaklig måltid!


Ha de toppen!

Puss /Malin

Äntligen internet!!

Idag fick vi ÄNTLIGEN vårt mkt efterlängtade modem :D så nu ska vi bli lite bättre på att uppdatera bloggen..

I veckan har vi jobbat, jobbat å jobbat! I måndags va ja (Malin) ute å gick å joggade =) *stolt* .. får nog bli en tur i morgon också..

I helgen promenerade vi en sväng på stan i det vackra vädret å köpte rökt lax å makrill i hamnen =) såå underbart gott!!! sen gjorde vi inte så mkt mera än att baka bullar å kolla film..

Världens sötaste Miika på promenad i stan =)

Det är väligt vackert här i Bergen =)

 

Underbart väder!

Idag har vi inte gjort så mkt mer än att jobba å nörda oss framför internet ^^ jo förresten miika har tippat på når fotbollsmatcher oxå :P hoppas han vinner!
Ikväll blir de nog bara slappa vid tvn å datorn ..

Saknar er alla där hemma!! <3


Lång rakstrecka(enda?) och de vita berget =)


min tuffing<3


Idolkvæll

Ikvæll har vi mest tagit det lungt och lagat god mat, nærmare bestæmt spaghetti och køttfærsås =) Den blev helt greit=) Sjælv har jag varit vaken hela tiden(kan bero på de två ølen som slank ner), men min skøna dam har somnat sen nyheterna efter idol^^ Sitter just nu i sængen och snor lite internet från någon hæromkring:) Vill ha riktigt internet nu, børjar bli drygt att ha ett halvsunkigt internet som funkar halvdant och typ bara ibland... Svårt att leta jobb osv!

Som Malin skrev innan så ska vi på en pub imorn ( http://www.fotballpuben.no/index.html ) det ska bli kul att se Sverige spøa Danskarna:))

Ska æven spela lite biljard føre, se vart skillsen hos mig och Malin ligger, hehe..

Nee nu ær det snart læggdags men først ska jag nog ut och kika till min ælskling så att hon sover gott och sætta på en film!

Ha en skøn helg allihopa!

/Miika

Full fart mot helgen!

Idag e de fredag =) gøtt!!
Blir nog en lugn kvæll me tvmys å Idol :P kanske slinker ngn øl ner oxå..

Idag har jag (Malin) jobbat i Kantinen (matsalen) på Sandviken Sykehus (Psy).. De gick mkt bra =) har faktiskt haft en ganska lugn och skøn arbetsdag om ja får sæga de sjælv .. Har jobbat sammanlagt tre dagar denna veckan ^^ de kænns bra! Næsta vecka ska ja oxå jobba tre dagar va ja vet æn sålænge men hoppas på att de blir fler..

Miikas dag har nog mest bestått av att va nervøs och vænta på samtal från arbetsgivare :P stackarn har gått av å an hær å bitit på naglarna typ hela dagen.. Han ska till ett stælle på måndag dær han førhoppningsvis kommer få tjænsten som billackerare :D *håller tummarna*

I morgon på dagen ska vi kanske åka till ett køpcenter som ligger lite utanfør stan å spana in lite affærer å sånt skoj .. har juh dock inte råd att shoppa så mkt men kan juh va skoj att kolla læget lite iaf =) Sen på kvællen har Miika tænkt att han ska slæpa me mig till en fotbollspub inne i stan dær vi ska spela biljard, ta en øl och framførallt kolla på Sverige-Danmark matchen ^^ de blir nog skoj får vi hoppas ;D

Søndagen har vi inte planerat ænnu men antagligen blir de nog till å stæda lite .. tråkigt men sant :S fast vi har faktiskt varit riktigt duktiga på att hålla efter i lægenheten men lite dammsugning skulle nog inte skada ændå..

Igår kvæll bakade vi førresten snickerskaka ^^ den blev sjukt god!

Ha de bæst!!

Saknar alla er dær hemma!! <3

Vi har inget internet ! :)

Hej igen!

Den dåliga uppdateringen av bloggen har berott på att vi inte har någon internetuppkoppling, vi har bestællt canaldigitals internet men leveranstiden låg på 2-3veckor! Usch fy, dåligt!:)

Iaf

Denna vecka som varit, i måndags var vi ute på stan och leta jobb, vi gick till bla. adecco som malin hade stora chanser att få jobb. Væl dær så møtte vi en ganska tjurig ældre(medelålders) tant som sa att dom hade jættemkt att gøra, iaf vad vi fatta det som och vi gick iprincip dærifrån direkt.. På stan møtte vi æven våran hyresværd och fick vårat avtal om lægenheten och diverse nycklar.
Hmm, jo på kvællen tyckte Miika att Malin borde ringa till de jobben hon har søkt, sagt och gjort. Malin ringde till Adecco, till en trevlig tjej som ville att hon skulle komma på intervju dagen dærpå, alltså tisdag. Jag sjælv ringde runt till lite lackeringsfirmor och jobbchanserna ær faktiskt hyffsade, ska på intervju på både torsdag och fredag..

och så har vi tisdagen, jag och Malin tog tvåan(bussen) in till centrum dær Malin skulle gå på intervju, væl på Adecco så går Malin ivæg på intervju och jag sitter kvar och væntar på henne i væntrummet, væl dær så kommer ett utlændst par med en bebis, shit vad han/hon/det gnællde tills han fick en telefon i næven, då lyste hela ansiktet upp hos bebisen:) det gav mig ett smile =)hehe..
Intervjun gick jættebra, dom ville att Malin skulle børja arbeta omedelbums(typ).

Onsdag: Malin gick upp runt halv6-6 ivæntan på sitt førsta jobb, hon tog bussen in till centrum och søkte och hittade sitt jobb, vad jag har hørt så smørade hon mackor typ ^^ Hon får berætta sjælv sen i senare uppdatering.. :)
Jag sjælv gick upp runt 8-9 tiden och førsøkte hitta internet, jag tog min laptop och tog bilen och kørde runt i området och hittade tillslut svagt internet och kollade igenom mailen och leta upp vart endel bemanningsføretag låg, nær det var gjort tog jag bussen in till byn igen och sprang runt och leta vilken buss jag skulle ta, shit det va inte lætt:) Hitta tillslut min buss, 9an.. Den tog mig till sandviken, men vældær så sluta min gps funka i mobilen så jag fann mig sjælv springades runt i sandviken utan att veta vart stællet låg:) Tillslut blev jag så bløt och kall så jag tog bussen hem till varma lægenheten igen :)

Har jag sagt att det har regnat varenda dag sen vi kom?:)

Torsdag: Malin åkte ivæg på jobb imorse igen, hon skulle till samma jobb idag till 12, sen bar det ivæg till sandviken sjukhus. Hon ær dær i skrivande stund så hon får førklara sjælv vad hon har gjort:)
Sjælv har jag varit på intervju hos proffice och det gick bra! han skulle presentera mig infør 2 føretag, ett føretag dær jag skulle lackera kranar och større grejer, samt ett lastbilsføretag som hette Kinnarps(kænner ni igen det svenska føretaget?) dær jag skulle køra lastbil och montera kontorsmøbler. Det verkar skoj! Jag væljer dock det jobbet som ær bæst betalt :P

Imorgon fredag, ska jag på intervju hos Jaeger(toyota) hær i nærheten, det ær ett lackjobb jag har søkt, det ær jag mest sugen på och hoppas jag får en chans dær. Det ær iprincip gåavstånd ifrån hær vi bor:)
Vældigt fræsch firma dessutom..

Vad gør vi på kvællarna då? jo vi kollar væl mest på film och dricker kaffe:) Vi ska førsøka ta oss ut och springa idag också, hoppas inte Malin glømmer skorna ænnu en gång på jobbet(kanske ær hennes bortførklaring:) )

Angående maten, den ær inte så jættedyr som alla sæger, vi køpte fyra påsar med mat i helgen, gick væl på 750nok typ. Det ær enhel del måltider! Bla lax som vi åt igår;) Det var kanon med potatis och dillsås:)



Vi har nya nummer också, vi anvænder CHESS hær och vi har:
Miika 45083876
Malin 45083877

Nu ska jag førsøka stæda lite innan Frøken Kuurne kommer hem..

Hoppas ni har det bra dær hemma! Før det har vi hær=)


Miika

RSS 2.0